Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Skovfolk og krystaller

Skovfolket

Lidt forklaring til eventyr om

Skovfolk og levende krystaller

Jeg færdes ofte med stor glæde som enligt menneske i skoven, hvor der er masser af væsener omkring mig, og jeg føler meget stor tryghed i skoven.
De brunrøde egern med deres fantastiske klatreevner er jeg meget fascineret af. Det er en stor opmuntring at opleve deres livsglæde. Jeg møder også med glæde frie rådyr. Kronhjorte opstillet i kampformation kan få blodet til at risle.

Jeg vil her fortælle om skovfolket, der er væsener, som almindelige mennesker ikke kan se. Man skal indstille sine sanser på en særlig måde for at få fornemmelse af dem. De passer på træerne og hjælper dem med at gro.

En familie, jeg tit møder, består af de små 'trolde' Snik og Snuk med mor Knirk og far Knark.
Snik og Snuk har små fine fingre og kan hjælpe de helt nye, sarte skud som fx bøge med at udfolde deres sarte blade.

Knark er stor og meget kraftig med stridt hår og lidt vorter her og der, Han kan virke farlig ved første øjekast, men er faktisk godmodig og sjov, hvis man får et godt forhold til ham.
Han kan dog blive meget vred på mennesker, der ikke tager hensyn til skoven eller endog lemlæster hans store flotte træer, som han er meget stolt af. Han bliver også sur, når mennesker går i skoven næsten bevidstløse uden at sanse ret meget.

Knark fortæller historier om mennesker og deres maskiner; fx "Pruha", "Øreflopperne", "Snakketøjerne", "Hundeslaverne" og maskinerne: "Dødsmonsteret" og "Knusedjævelen".

Snik og Snuk leger ofte med en pigen Kirla,, hvad Knark har været lidt betænkelig ved, men børnene er så ivrige, og de kommer altid glade hjem.

Kirla tilhører skyfolket, El-Al der lever i højderne og af udseende kan sammenlignes med elver-folk. De har huler i bjergene, er magikere og kan håndtere alle former for mineraler.

Snik og Snuk er særlig glade for at lege i en levende, kæmpemæssig krystal, der kan omforme sig og danne alle mulige regnbue-farver.

Krystallen kan lave huler, der passer i størrelse til børnene eller store huler, så de voksne kan være med. Den kan også danne skiftende labyrinter, som børnene kan more sig med at finde rundt i, og de behøver aldrig at være bange for at fare vild, for Kirla kan med enkelte ord få krystallen til at åbne sig igen, så børnene let kan komme ud, men det er selvfølgelig lidt snyd.

Krystallen kan også danne trapper og passende afsatser til at klatre i. Hvis børnene falder ned, tager krystallen imod med elasticitet, så de ikke slår sig.
Det er det absolut bedste legemiddel, Snik og Snuk kender.

Ønskefeen
Spørgsmål og kommentarer er velkomne
© Torkil Olesen, 6.1.2012, rev.8.3.12


Opdateret 08/03/2012

Besøg  
121410